Hoppa till huvudinnehåll

Skötare

Skötarens uppgifter

Genom KRUS har du möjlighet_att bli skötare på någon av hästarna i stallet. Du kan endast bli skötare på en(1) ponny/häst och du blir detta genom att ta kontakt med krus@krf.nu via mail. Det kan vara upp till fyra skötare på en ponny/häst så ni är oftast aldrig helt själva på en ponny/häst.

Alla som tävlar och är med på hoppkurs blir automatiskt skötare på den hästen man tävlar med.

Vad innebär det att vara skötare?

Om du är skötare ska du helst sköta om din ponny/häst minst två gånger i veckan och några exempel på vad som ingår i skötarens uppgifter har ni här:

1. Rykta hästen. Håll din sköthäst ren och fri från smuts genom att borsta igenom päls, man och svans med en rotborste så inte svansen blir tunn. Ni får INTE klippa svansen eller manen utan tillåtelse från KRUS eller någon ridlärare.

2. Smörja hästens sadel och träns. Det finns smörjsaker att låna i sadelkammaren, se till att torka av sadeln och tränset ordentligt efteråt. Om du är osäker på hur du ska sätta ihop tränset efteråt fråga någon äldre eller vuxen som kan.

3. Städa krubban och vattenkoppen. Håll krubban och vattenkoppen ren från hö och gamla rester. Detta är en viktig uppgift, ni vill väl inte äta från en smutsig tallrik? ;)
4. Gör en god gärning. Hjälp till att fodra, sopa stallgången eller varför inte mocka lite på gårdsplanen? Det finns massor av saker att hjälpa till med.

Ni som tävlar är automatiskt skötare på den häst ni tävlar på och ska ta del av ALLA skötarens uppgifter.

Skåpen

Som skötare får man även möjlighet till att förvara sina saker i ett skåp som man delar med minst en annan person. Ni blir endast tilldelade ett skåp efter ni har pratat med Anna Österberg som har hand om skåpen. Henne når ni på tel 0766-474661.

Har ni ett skåp ser ni även till att det är fint och rent runt skåpen. Om ni sopar så se gärna till att slänga damm/skräp i en soptunna och inte låta det ligga kvar på golvet.

Ponnyledning

Som skötare har man även i uppgift att gå ponnyledning någon eller några gånger under terminen. Tänk på att alla pengar som vi får in vid dessa tillfällen kommer läggas på att anordna roliga aktiviteter för er! Så se till att du själv håller koll på när du ska gå. Om du inte kan det datum du är uppsatt på får du byta med någon annan i samma ålder. Skriv upp det på listan i stallet eller säg till någon i KRUS så vi vet att ni har bytt.

Det är Alicia Grentzmann som har hand om ponnyledningen, har ni några frågor tar ni kontakt med henne på tel 0730- 58 13 43.

KRUS
KRUS styrelse
Skötare
Ponnyledning
Aktiviteter på KRF
Barnkalas

Våra sponsorer